Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κήρυξε την 19η Μαΐου 2024 ως «Κυριακή AHEPA» στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κήρυξε την 19η Μαΐου 2024 ως «Κυριακή AHEPA» στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Η Εγκύκλιος που εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος  αναφέρει: 


” Αυτή την Κυριακή της AHEPA, που η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής γιορτάζει την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση, ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για την ανθεκτικότητα και τη δέσμευση της AHEPA στους ελληνικούς σκοπούς παγκοσμίως. Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης, αλλά τα μέλη και οι φίλοι του AHEPA πρωταθλητές τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου στις αίθουσες της αμερικανικής εξουσίας, ειδικά φέτος, που γιορτάζουμε την τραγική πενήντα επέτειο της άδικης και παράνομης τουρκικής εισβολής στο κυρίαρχο νησί της Κύπρου. η φωνή του AHEPA χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ.
«Όλοι γνωρίζουμε ότι τα μέλη της ΑΧΕΠΑ είναι πιστά μέλη της Εκκλησίας μας καιενορίες. Είναι οι γείτονές μας, οι φίλοι μας και η οικογένειά μας.

Γι’ αυτό επιφυλάσσουμε την τρίτη Κυριακή του Μαΐου ως Κυριακή ΑΧΕΠΑ, για να αναγνωρίσουμε αυτούς τους ομογενείς τηςΔιασπορά για τις εκπληκτικές συνεισφορές που έχουν κάνει στην Ομογένεια και στις ελληνικές μας ρίζες.
«Ας επωφεληθούμε λοιπόν αυτής της ευκαιρίας για να αναγνωρίσουμε την ΑΧΕΠΑ σε κάθε ενορίασε όλη τη χώρα, γιορτάζοντας την ιστορία και τον αντίκτυπο αυτής της θαυμαστής οργάνωσης της ελληνοαμερικανικής εμπειρίας με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση για τις πιο σημαντικές συνεισφορές τους στην Εκκλησία και την Ομογένεια».

Εγκύκλιος
«Εκτιμούμε επίσης ειλικρινά τις ευλογίες που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην οικογένεια της AHEPA και στα μέλη μας πριν από την Κυριακή του AHEPA», δήλωσε ο Ανώτατος Πρόεδρος Savas C. Tsivicos. “Η οικογένεια AHEPA εκτιμά τους στενούς δεσμούς και την κοινή ιστορία που έχει με την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Από τον Εθνικό Ναό του Αγίου Φωτίου, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τον Εθνικό Ναό του Αγίου Νικολάου, έως υποτροφίες για ιεροδιδασκάλους και πρωτοποριακές συμμετοχές στο Leadership 100 και το Ίδρυμα Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου προς την υποστήριξη των ενοριών, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυμάτων τους, από τα τοπικά κεφάλαια της AHEPA που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1920, είμαστε περήφανοι που περπατήσαμε μαζί, δίπλα-δίπλα, για πάνω από έναν αιώνα.
Ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Τζόρτζια, με βάση τις αρχές που υποστήριζαν τον αγώνα της για τα πολιτικά δικαιώματα και κατά των διακρίσεων, του φανατισμού και του μίσους που αισθάνεται η Κου Κλουξ Κλαν, η AHEPA είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη ένωση βάσης Αμερικανών πολιτών ελληνικής κληρονομιάς. και Φιλέλληνες με περισσότερα από 400 παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη. Η αποστολή της AHEPA είναι να προάγει τα αρχαία ελληνικά ιδεώδη της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Πολιτικής Υπευθυνότητας και της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας μέσω της κοινωνικής εργασίας και του εθελοντισμού. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.ahepa.org .

Σχετικές δημοσιεύσεις

Απάντηση